Eurovision


Har precis kikat klart på Eurovision semifinal nr 2. På något sätt måste man ju älska Eurovision. Alla stackars små länder gör allt de kan för att visa sig från sin bästa sida, men i andra länders ögon kan det verka helt bisarrt. För så olika är ju trots allt länderna i Europa fortfarande.

Mina favoriter ikväll var Nederländerna, fast de förstod jag först efter andra snabbreprisen, och Turkiet. Sverige var naturligtvis den största favoriten men henne fick man ju inte rösta på. Sjuk i huvudet som jag är röstade jag inte heller på Turkiet eftersom de hade startnummer 13, jag tänkte att om jag gör det så kommer säkert inte Sverige gå vidare. Istället röstade jag på Erik Saade-kopian från Norge med en svensskriven låt. Han gick också vidare. Kul kul.

Kvällens höjdpunkt var ju annars när Vitryssland (tror jag att det var) sjöng sin låt och i refrängen klämde i med: "We are the wieners!"

Välkommen sommarJag tackade våren, jag önskade sommar. Vad fick jag?
Flera dagar av över tjugo grader och helt underbart sommarväder! Hurra!

Nu ikväll har Martin och jag tagit året första dopp. Hörde ett rykte om att det är ca 15 grader i vattnet och det känder kan jag säga. Först fick jag gå upp för att det gjorde så ont i fötterna. Men sen bestämde jag mig och doppade mig. Fort.

Sedan gick vi en liten sväng ut på den lilla ön.  Martin har fiskat och jag har fotat. Fin kväll.

Tack våren, men nu kan sommaren få komma


Foto: av mig

Den här våren har varit lång och härlig tycker jag. Jag gillar att vitsipporna fick blomma i flera veckor och att träden liksom slog ut lite i smyg. Det är så tråkigt i bland när krokusarna avlöses av syrenerna innan man hinner blinka. Men i år har vi fått njuta i månader av den allra bästa årstiden.

När jag ser den här bilden kan jag dock inte låta bli att tycka att nu kan det väl få komma lite värme och bli sommar på riktigt. Gärna imorgon.