"He's a lumberjack, and he's alright..." (Eller nåt)


Dagens outfit:
T-shirt/Klänning - Indiska
Skjorta - Gina Tricot
Leggings - Lindex
Skor - Converse

Förra söndagen vaknade jag upp i Lill-Nickes säng. (Och det är inte så konstigt som det låter, Martin låg bredvid mig, Niclas hade bara varit snäll och upplåtit sin säng till oss när det visade sig att hela bandet plus jag och Problemil skulle sova där.) Ja, där låg jag alltså och eftersom jag hade vaknat alldeles för tidigt. Solen lyste in genom fönstret och lyste även upp Lill-Nickes garderob. Garderoben består av två stänger som mycket stylish hänger på en kedja. Morgonförvirrad och bakrusig undrade jag först hur mina kläder hamnat hemma hos Niclas, tills jag insåg att det såklart var hans kläder och inte mina.

Min första tanke var kanske inte så konstig i och för sig. På stången hängde nämligen: en grå munktröja (som är min allra bästa myströja), ännu än grå munktröja fast längre (liksom min grå luvklänning från Resteröds), en tunn, stickad brun/beige oversize tröja, en grå kofta, en beige kofta, en vit t-shirt med ficka och på golvet låg ett par slitna jeans i samma färg och med precis likadana slitningar som på ett par som jag har. Tillfällighet, eller har vi bara exakt samma klädsmak?

Likheten brast dock stort på en punkt - rutiga skjortor. Niclas hade tre olika varianter och jag hade ingen. Tills igår vill säga. Då skaffade jag mig en alldeles egen rutig skjorta i flanelliknande material. Jag blev blixtförälskad i färgerna, att de är "skogshuggiga" och dova, utan att vara en klassisk röd/vit/svart lumberjack skjorta. Idag bär jag den feminint till leggings och kort kjol.

Ole, dole, doff...

Nej jag har inte dött, och inte heller slutat blogga. Har bara flyttat och jobbat, och flyttat lite till och sedan flyttat in i en lägenhet utan internet.

Idag är det alltså dags för val. Tror jag ska gå med hela familjen om ett litet tag, och jag har fortfarande inte bestämt mig... Det änns ungefär som jag kan ta ett gäng röstsedlar och sedan ha lite personlig lottdragning där i mitt lilla bås. På sätt och vis så finns det ju bara två alternativ. Rödgrönt eller Allians. Fast på ett annat sätt så finns det (minst) sju olika partier som alla tycker massa bra saker. Och massa dumma.

Mitt facebookflöde har förvandlats till en enda stor valdebatt. Först ett inlägg om att "Akta er för viruset Mona, hon nfilen välfärd.exe och kopierar och ökar filen bidrag.exe och..." ja och så vidare. I nästa inlägg står att visst, "Ludwig och Fredrik Reinfeldt har fått det mycket bättre de senaste fyra åren, men det har skett på de svagas, arbetslösas och sjukas bekostnad". Jag vill inget av ovanstående. Klart jag vill ha välfärd, klart att de gärna får sänka några onödiga skatter så att många får en tusenlapp mer i månaden. Men jag är beredd att offra lite av mina surt förvärvade slantar också, om jag vet att de går till fler lärare i skolan, eller stöd till samhällets mest utsatta. Dock finns det väl inget parti att rösta på där man är säker att inget buffel och båg sker med skattebetalarnas pengar. Några dyra krogbesök och sommarstugebyggen får man nog sponsra vad man än väljer. Inga politiker är väl änglar? Inte ens kristdemokraterna...

Som grädde på moset har jag sovit ungefär 2,5 timme i natt och är bakis och så trött att jag knappt kan stava till socialism. Nej, jag går och lägger mig lite. Och sen när det bär av till vallokalen så får det bli räkneramsa. Ole, dole, doff, kinke lane koff, koffeliane, binke bane, ole, dole doff!

Vi ska flyttaVi ska flytta. Jag vet att det kommer lite som en blixt från klar himmel. Och det gick väldigt fort faktiskt från det att vi läste annonsen i tidingen, kollade på lägenheten och - kaching - skrev hyreskontrakt!

Men det betyder inte att vi inte har funderat på att flytta. Jag var till och med väldigt sugen på att byta den här schletna och avlägsna lägenheten mot något roligare. Jag har faktiskt funderat på att skriva ett inlägg med önskelista på saker som jag ville att den nya lägenheten skulle ha. Det som jag inte hade med på önskelistan, för det verkade lite väl bra, var att lägenheten skulle ligga mitt i centrala Ljungskile. Men det är precis dit vi ska flytta! Ett äkta stenkast från Ica, gångavstånd till bussen och tåget, till havet, till Starke Arvid, till mor&far, till träningen, till Hanna&Per, till Turisthotellet, till... ja till allt faktiskt. Exakt där ska vi bo. Utsikt över den enormt vackra Ljungskileviken har vi från ett fönster i vardagsrummet. Värt!

Det är helt enkelt en grym lägenhet. Den är visserligen några (ganska många) kvadrat mindre än vad vi har nu, så separat datarum eller gästrum finns inte längre plats med. Men det är väl ändå överdriven lyx? Och så får vi överkonsumera snygga förvaringsboxar och ha grejer i...

Idag fick vi tillträde, men stora flytten börjar vi nog med på fredag. Förhoppningsvis är allt klart på söndag. Tjoho, det ska bli kul!!