En lista om tid

Detta är tydligen senaste listan, eller var för ett par dagar sedan, i bloggvärden. Vad vet jag, jag är inte den som hänger med. Jag bara gör som alla andra. Här är min lista:

För fem år sedan...
var det en ca en vecka kvar till studentbalen och två, tre veckor kvar till studenten. Vi hade just varit på klassresa i Prag. Allt var jätteroligt - och lite läskigt!
För tre år sedan... hade vi precis flyttat till Torpet och det var ju hur coolt som helst. Jag jobbade ganska mycket som lärarvikarie i 5-6:an och på fritids. Efter sommaren började jag på naturbasåret på folkhögskolan. På något sätt tänker jag mig som väldigt ung på den tiden.
För ett år sedan... pluggade jag som en galning inför tentan i matematisk struktur.
Igår... mätte jag in 140 punkter (stenmur, träd, höjdkurvor och en flaggstång) på kullen bakom kårhuset. Sen gjorde jag en karta av dem i skitprogrammet Topocad, den blev "trevlig" tyckte läraren...
Imorgon... ska jag sova ut och sedan plugga mekanik eller byggplanering. På kvällen blir det schlager! :D
Om ett år... kommer jag plugga inför tentan i vatten- och avloppsteknik, känns helt overkligt att jag ska läsa en sådan kurs men det ska jag ju. Sedan kommer jag bara ha ett år kvar...
Om tre år... är jag färdig byggingenjör och jobbar på ett trendigt arkitektkontor, där jag är med och ritar otroligt bra och snygga hus (där alla trappor är minst 1200 mm breda...) Eller så har jag verkligen ingen aning. Hur ska man någonsin kunna veta det??

Skulle även vara kul att skriva den här listan och utelämna allt som har med plugg och jobb att göra. Ska tänka på det lite sen när jag går och lägger mig.

(Har ingen aning om varför viss text blir svat och resten blå. Man kan inte betsämma färg på texten som alltid är svart. Den blir bara färgad om man, som nu, har kopierat in den från något annat ställe. Sen beror det väl på om man tar bort texten eller bara markerar och skriver över om den behåller färgen eller inte. Shit, det var jobbigt att förklara.)

Summering av en söndag (som inte var särskilt rolig men inte särskilt tråkig heller)

Jag fick verkligen lust att blogga, men jag har inget intressant att skriva. Inget alls. Det har regnat idag, det var faktiskt ganska längesedan nu. Lite mysigt på något sätt.

Det här har jag gjort idag:
  • Sovit för länge.
  • Ätit frukost och tittat på Så ska det låta.
  • Handlat på Ica och pratat med Eva och hört lite skvaller. Det var kul :).
  • Spelat Wii. Jag vann flera gånger faktiskt.
  • Lagat tacos och ätit den. Gott!
  • Betalat en räkning.
  • Bytt profilbild på Facebook för första gången. Vet inte om den nya bilden är bättre än den gamla, men alla andra byter ju hela tiden. Dessutom var jag bara 20 år på den förra bilden så jag känner mig alltid lite falsk.
Det här har jag inte gjort:
  • Pluggat. Dumt, tror jag, men jag har varit sjukt omotiverad och då lär man sig nog inte lika bra.. Haha, vilken dålig ursäkt! Det har helt enkelt inte blivit så. Jag tar inte min mekanik-kurs på allvar, har hört att den ska vara svårare än hållfasthetsläran i förra perioden men jag har inte insett det än och tror därför inte att jag behöver plugga. Tentan är nästa torsdag...
  • Förberett matlåda tills imorgon. Det händer visserligen inte så ofta att jag har någon matlåda med mig i och för sig, men nu har jag faktiskt mat att ta med. Tror att jag ska ordna detta innan jag går och lägger mig.
  • Duschat. Men jag har en timmes sovmorgon imorgon så jag kan göra det då. :D

Till sist en rolig bild:

image53

Ofta i affärer har de vid utgången någonting smaskigt som man ska bli sugen på och därför köpa. (Bra meningsbyggnad) På Konsum i Ljungskile lägger de spansk peppar i en korg. Mums!?!

Och en bild till:

image54

Förra fredagen var jag med Martin och kusin Emil när de skulle fiska. Jag fiskar aldrig av princip (det är tråkigt), men gräva mask är roligt. Helt plötsligt när vi höll på att gräva skrek jag. Martin och Emil retade mig naturligtvis och sa att jag var fånig och att maskar inte är något att vara rädd för. Det var verkligen inte därför jag skrek, utan för att jag höll på att trampa på en halv kopparorm och en död mus. Det kan man faktiskt bli lite rädd för.

Adjö.

Derivator och tillämpningar - en bitter dag på gymnasiet

"USA är dumma!
Det verkar som om vita amerikaner är lite speciella. Som om de vore mer värda än resten av jordens befolkning. Är det så?
Snart tror jag det.
När några tusen amerikaner dör, kanske 2000 högst, då blir det världssorg och man hör om det i flera månader, år efteråt!
När USA bombar och dödar araber är det bra. När några afrikaner skjuter en amerikan på film, får en annan amerikan skjuta 20 afrikaner (minst) som hämd under komp av mäktig musik.
När några guatemalaner har tillfångatagit en amerikan får hans landsmän döda guatemalanerna hur mycket de vill. Är det på film kan amerikanerna inte bli skadade heller. Det går inte.
Jag är nästan guatemalan, jag är colombian, latinamerikan, nästan svart.
Gör jag fel får amerikanerna döda mig, det får dem för jag är inte vit och härstammar från indianerna, så det gör ingenting.
Det är bara bra.
Heja George W Bush!"

Hittade den här texten i ett gammalt matteblock från gymnasiet. Det var ju uppenbarligen tänkt att jag skulle räkna derivator och tillämpningar, men huvudet var alldeles för fullt av bittra och upprörda tankar för att kunna koncentrera sig på momentanhastigeter och liknande. Jag minns inte exakt när det var och jag minns inte varför, men antagligen hade jag sett någon film ganska nyligen. Kankse om krig.

Jag vet också att det fanns alldeles för många i min umgängeskret på den här tiden, som älskade att påpeka att jag hade en annan hudfärg och därför kanske var lite sämre. Jag vet, och visste då, att de egentligen inte tyckte så, men hör man det om och om igen så trasas någonting inom en sönder och då blir man bitter. Bitter och arg och skriver konstiga texter i sitt matteblock...