Vilket sammanträffande ?!

Det är mycket kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på temat just nu. Varenda tidning skriver sida upp och sida ner om det nyförlovade paret - och Leos Smarta Blogg ska ju inte vara sämre. Eller jo. Jag tänker inte tråka ut er med vad jag tycker eller inte tycker om kungahuset och deras roll i Sverige 2009 (jag gillar kungafamiljen!), om huruvida de ska eller inte ska festa upp våra skattepengar med ett riktigt romantiskt prinsessbröllop. Jag tänkte bara uppmärksamma de två intressantaste detaljerna jag läst kring allt det här.

1. 15 september 1973 tillträdde Carl XVI Gustaf som Sveriges konung i Stockholm får man anta. I Örebro exakt samma dag föds en liten gosse med namnet Daniel Westling som 36 år senare kommer gifta sig med kungens dotter. Det är väl ett roligt sammanträffande? (För det är väl ett sammanträffande...)

2. I GP har de tillägnat en halv sida åt att rita upp de blivande makarnas båda släktträd. Där kan man läsa att Daniels farföräldrar är av släkten Westling, det visste vi redan, och att hans morföräldrar är av släkten Westring. Vad är sannolikheten för det liksom?

Februaris första fettisdag

 

Så här vackra och förträffligt smaskiga semlor har jag bakat idag!

Det är gött och roligt att receptet jag följde verkligen är idiotsäkert. Ordentligt förklarar de att en halv sats vetedeg räcker till en stor semla, 20 st mellanstora eller 30 st minisemlor. Tur, annars hade man ju blivit helt förvirrad om man hade tänkt baka minisemlor, det hade ju kunnat bli hur många som helst!

Jag gjorde uppenbarligen lite, lite större än mellanstora bullar eftersom degen inte räckte till 20 st utan bara 16 st. Inte lätt att göra rätt när de varken skriver ut diametern eller volymen för en medelstor bulle...

Leo is back

God afton, god afton. Nu är jag tillbaka igen. Jag har varit lite överallt den här helgen. Eller ända sedan i torsdags faktiskt.

Framför allt var jag i fredags på Strömstad badanstalt och besökte deras spa. Yes och det var hur härligt som helst! Mamma och jag var där; badade bubbelbad, bastade lite och satt i relaxavdelningen, åt frukt och tittade ut över vattnet. Dessutom fick vi behandligen vintervarm som innebar lerinpackning för hela kroppen, ansiktsbehandling och fotmassage som pricken över i. Som sagt, det var verkligen jättehärligt! Det är sällan man tar hand om sig sådär - badar i typ flera timmar och blir alldeles mjuk och varm i hela kroppen. Hon som gjorde behandligen på mig sa att jag verkligen blev mjuk av den kolsvarta leran och att min hud fick en fin lyster. Hon hade antagligen sagt så även om det inte blivit minsta skillnad, men det kändes ändå bra att få höra... Bilderna nedan visar exakt hur fin lyster min hud fick efteråt. Stor skillnad, e l l e r  h u r?!? ;)


Före                                          Efter