Uppdrag
1) Alldeles nyss kom två gymnasiekids instormande på kontoret. Det ska finnas en gravid kvinna här, ropad de. Tydligen pågår just nu "Klasskampen" på någon av gymnasieskolorna i staden. Vilket innebär att de springer runt två och två och har fått i uppdrag att hitta och fota ett antal grejer på en lista. De som kom in till oss hade bara en gravid kvinna kvar och sedan var de redo att kamma hem första priset till sin klass. Det lät ganska skoj!

2) Mitt nya uppdrag till mig själv är att skriva fem inlägg på sex dagar, varken mer eller mindre, och sedan ... Överraskning!

Första adventFörsta advent idag och jag har sjungit i kyrkan x 2. Bereden väg för herran och Hosianna och allting. Trots det får jag inte den känslan jag letar efter. Jag tror det har att göra med vädret det är jättesvårt att få julkänslor i magen när det nästan är +10 grader ute och stormen Berit härjar runt knuten.

Har i alla fall adventspyntat lite igår och idag. Röda julgardiner åkte upp och så ljusstakarna och stjärnan förstås. Sen har soffbordet fått ett litet arrangemang med ljus och en hyacint och matbordet en "adventsljustake" som är ny för i år. Silverbrickan är ett äkta loppisfynd. Tio kronor fick jag ge för den eftersom den enligt damen i kassan var "gammal och ful". Jag tycker den är fin. Och med lite mossa och ljus blev den faktiskt ännu finare. Äpplet funderar jag på att ta bort.

Nej, snart få vi hitta på något att äta denna söndagsafton. Och så måste vi ju dricka glögg och tända första ljuset.

Trevlig kväll!

Oranjevja pjesnja
En gång i tiden läste jag ryska. Vi var en liten grupp på sex personer och hade en alldeles fantastisk lärare, som hade lång, lång erfarenhet av det här med att lära ut språk och göra det lustfyllt. Ryska skiljer sig väldigt mycket från andra språk på det sättet att de använder kyrylliska och inte latinska bokstäver. Steg ett blev således att lära sig läsa och skriva. Där satt vi med skrivböcker och övade alfabetet som om vi vore tillbaka på lågstadiet. Vi turades om att läsa högt, ibland spelade vi bingo och ibland fick vi sjunga med i olika sånger; Oranjevja pjesnja - Den orangea sången - var min favorit.

Ah, det var tider det!