Norrköping är drogavvänjning


Bild stulen från fotbollskanalen.se

Och så var det matchen.

IFK Norrköping - Ljungskile SK, med avspark idag klockan 18.30. Den gick ju som sagt på TV4 Sport och Martin och jag såg matchen hemma hos hans mormor och morfar. (Vi har inte sånadäringa moderna kanaler.)

Första tio minutrarna var gräsliga. Det vara bara spel mot LSK:s mål och Norrköping fick flera hörnor inom alldeles för kort tid. Sedan lyckades LSK jämna ut spelet och till och med överta det. I 32:a minuten gjorde Ljungskile också det första målet och alla var glada. Speciellt Michel Thomas som gjorde målet. De spelade precis som Örjan Glahns hade förklarat innan matchen och de var riktigt, riktigt bra.

Andra halvlek började ungefär som den första. Tyvärr jämnades spelet inte ut på samma sätt och Ljungskiles övertag kom inte det heller. Istället utjämnade Norrköping i 58:e minuten och tog också ledningen lite drygt fem minuter från slutet.

Norrköping vann alltså med 2-1. Det är ju alltid ledsamt att tappa en ledning, så ganska bittert var det. Men. Innan matchen var det nog få som trodde att LSK skulle ta tre poäng borta, mot serieledarna, på konstgräs. Det jag försöker säga är alltså att även om det var synd att de förlorade tycker jag att de gjorde en riktigt bra match. Och det var väldigt roligt att se efter många matcher när de varit riktigt klantiga (till exempel förra torsdagen mot Sundsvall.) Det får de ta med sig och äga upp Assyriska som kommer hit om cirka två veckor!!

Är det så?Tidigare idag läste jag inlägget som syns på bilden (klicka för att läsa). Självklart var jag tvungen att härmas efteråt och skickade iväg ett sms till 118 118 med frågan "Vad är http://www.leossmarta.blogg.se?! En liten stund senare kom svaret:

"Hej! Bloggen leossmarta.blogg.se ägs av Leonor, 26 år gammal. Leonor bor i Ljungskile och jobbar som byggingenjör. En söt tjej som gillar fotboll och Martin. Hälsningar Eniro 118118."

Det mesta visste jag redan, faktiskt. Det som jag blev fascinerad av är istället att jag alltid trott att det är en dator som svarar på alla dumma frågor folk skickar till Eniro. Uppenbarligen är det inte det. Utan det sitter en person som får frågorna till sin dator och letar upp, eller hittar på svar som de skickar tillbaka. Kan inte det vara något av de roligaste jobben som går att ha? Vissa frågor är säkert skittråkiga, en del stötande men de flesta lär ju bara vara roliga. Någon kanske frågar "Vilken film ska jag hyra? Avatar eller Shrek 3?" Det går ju inte att googla fram, det är ju bara att fritt hitta på lämpligt svar. Sjukt kul, enligt mig. Är det så?

Två timmar kvar. Drygt.

Det är fredag eftermiddag. Klockan är 13:51 och tiden har tyvärr fastnat.
Som alltid på fredag eftermiddag är det enda man vill göra att gå hem, vilket man inte får innan tiden är inne.

Jag är på jobbet. Ja, jag jobbar nu. På ett riktigt jobb som jag ska ha ett tag. Så länge jag vill. Eller tills nån kommer ner till mitt kontor och säger att "Leo, tyvärr du suger, stick härifrån!"Det är samma företag som jag skrev mitt exjobb på, så de har väl lite koll på vad jag går för så det där sistnämnda scenariot kommer förhoppningsvis aldrig hända. Ja, jag jobbar med sådant det är tänkt att man ska jobba med när man är byggingenjör. Jag ritar i AutoCAD och dimensionerar plattor, balkar och pelare. Hard core, som ni hör! För det mesta är det väldigt roligt faktiskt och mina kollegor är snälla och trevliga. Framför allt Simon, som jag ju känner sen innan.

Men just  nu är det astråkigt. Jag har inget att göra. Han som ger mig jobb hela tiden har varit konstant upptagen sen före lunch, så nu vet jag varken ut eller in. Blogga på arbetstid är ju inte fel, men känns inte så bra heller ärligt talat. Får väl gå och koka kaffe eller nåt... det är aldrig fel i byggbranchen. Tro mig.

Kom igen då tiden - gå lite fortare! (14:03)

Ikväll spelar LSK bortamatch mot Norrköping. Matchen sänds på TV4+ TV4 Sport. Se den!