Julstämning

 
Det är lite sårdär med julstämningen i år. Regnet som smattrar på mitt fönsterbleck för studnen hjälper ju inte till, om man säger så ...
 
Vad som däremot ökar julstämningen är musik. Speciellt levande sådan och gärna i vacker miljö. Igår var Sofia Karlsson och Martin Hederos och spelade och sjöng i Forshälla kyrka. Emellanåt var det magiskt och jag rös i hela kroppen. Sofias röst är så fin och i kombination med ljuseffekterna på kyrkväggen och i kyrktaket blev det helt fantastiskt. Precis så bra som jag föreställt mig. Martin Hederos hade jag inga föreställnigar alls om, men han var hur bra som helst. Ja, det var verkligen en grym konsert.
 
Dessa två är ute på en turné just nu och spelar i olika kyrkor runt om i landet. Här i Ljungskile var dock enda stället de samarbetade med en kör. Vi medverkade i tre låtar och sjöng två stycken själva. Den som tittade på svt:s Luciamorgon för en vecka sedan kunde se Sofia och Martin framför låten Olive Tree, som var en av de låtar vi var med på. Vi sjöng enstaka toner på min nya favoritjullåt Frid på jord och körade i Gläns över sjö och strand. Efteråt var mitt hjärta sprängfyllt av julstämning.
 
På söndag är det dags för nästa julkonsert. Då med betydligt mer kör. Det ser jag fram emot! Får man önska, så önskar jag även lite snö.

Vem vet mest?

 
Vem vet mest? Den glada frågeleken på svt. Visst älskar vi den? Ibland har det hänt att jag fastnat på söndagarna och sett hela veckans avsnitt på rad. Ibland kan jag alla frågor i fredagsfinalen och tänker: "Fan, man skulle vart med ändå. Jag hade ägt. Eller så inte. Nej, jag skuille aldrig våga..."
 
Därför tycker jag att alla borde se gårdagens avsnitt, dvs. från den 4 december, och det göres med fördel här eller kanske här så småningom. Titta lite extra på tävlande nr 7 - en liten förskrämd varelse som gillar fotboll och betong. Äger hen? Vet hen mest? Frågorna är många.

God morgon!

 
Då var det dag för en ny vecka och ny månad. Årets sista faktiskt. Att det är ny månad kan man se om inte annat på torget i Uddevalla där det just nu rustas för knallemarknad vilket alltid sker första måndagen i månaden. Jag var inte avundsjuk på dem i morse kan jag säga. Fy vad kallt det var! Så där riktigt rått och äckligt trots att det egentligen inte var så många minusgrader. Eller så berodde kylan på att jag hade nytvättat, blött hår.
 
Hur som helst. Nedan ser ni mitt första blogginlägg skrivet via blogg.se:s app. [Något redigerad i efterhand men ändå.] Mycket smidigt faktiskt. Jag tror appen kommer bli botemedled mot mitt dåliga bloggande. Äntligen finns det ett smidigt sätt att få in mobilbilderna direkt i bloggen utan att först hitta den rätta sladden till rätt dator. Så förhoppningsvis kommer åtminstone en del av de där lustiga spontana tankarna hinna bli inlägg innan de fladdrar förbi och glöms bort.
 
Då kör vi vecka 49; flera körövningar står på schemat, träning hoppas jag och på onsdag blir det en liten överraskning ...