Det ska börjas i tid ...

Igårkväll tittade jag såklart på Champions League-finalen. Vann rätt lag? Självklart!! Jag håller på Barca i vått och torrt även om jag läste någonstans att det mest är singelkillar runt 20 som bor hemma, som håller sysslar med sånt. Jag skyller på mitt ursprung. Eller nåt.

Hur som helst. Om två veckor är vi bjudna på dop. Och igår när vi var på den enorma sport- och vildmarksbutiken XXL i Götlaborg hittade vi den perfekta doppresenten. Hur söt liten dress som helst. Vi tog inte den minsta även om den såklart var den sötaste, men vi tänkte att det är bättre om han kan ha den när han blir lite större och fattar lite mer. Så han lär sig från början.

Vårvindar friska, leka och viska och stormen river öppet hav. Och jag fryser ihjäl


Fyren vid Tjurpannan. Foto av mig.

I måndags, igår och idag har det blåst. JÄVLAR vad det har blåst. Jag har märkt att jag inte riktgt fixar det. Nej, jag rentav hatar när det blåser. Jag fryser och spänner mig och blir sur när det blåser. Jag väljer heller 10 plusgrader och duggregn än 15 grader och stormbyar.

Brukar faktiskt inte klaga så mycket på vädret men det senaste har jag klagat. Jag har klagat på jobbet, jag har beklagat mig för mamma som såg riktigt förvånad ut igår när jag gnällde som värst. Idag klagade jag i bilen för Per, G-money och Martin. Per hävdade att det är friskt när det blåser och jag tyckte att han var töntig.

När jag kom hem satt Klykan i soffan. Körde samma visa för honom och då ÄNTLIGEN lite sympati. Han är nämligen likadan, sa han. Blir stressad och lättirriterad när det blåser så här mycket. Jag svirade om till mjukisbyxor och reklamtröja och kröp också upp i soffan. Sen satt vi där och föraktade vinden tillsamman. Och tro det eller ej, men nu tror jag det har slutat.

Gött!

Bilden har egentligen ingenting med matchen ifråga att göra, förutom att det var Alexandar Kitic (på bilden) som tilldömdes 1-2-målet. Bilden är som vanligt stulen från bohuslaningen.se Foto Lasse Edwartz

Denna majafton har Ljungskile spelat match mot Degerfors borta. Jag var inte där således, det känns lite långt att åka till Degerfors bara såhär en måndagkväll.

Jag hade en positiv känsla inför den här matchen. Vet inte riktigt varför egentligen, det fanns ju inte så mycket som talade för att LSK skulle vinna mot tabellfyran på deras hemmaplan. Ca en halvtimme in i första halvlek var det också mycket riktigt Degerfors som tog ledningen. Det stod sig halvleken ut.

Vi lyssnade på Superextra på Sveroges radios hemsida samtidigt som vi åt så det gällde att urskilja vilken match som sändes just för tillfället. En fördel är om man vet exakt vad arenorna heter för av någon anledning är det alltid det första som sägs. "Ja och då har det blivit utjämnat här på Stora Valla... ... Ljungskile har gjort 1-1 genom Michael Thomas." Exakt så sades för övrigt, men för mig är det inte självklart att Degerfors hemmaplan heter Stora Valla. (Ja en liten parentes egentligen, kom bara att tänka på det.) Sedan följde faktiskt både 1-2 efter en målvaktstavla och 1-3 av Johan Patriksson!

Slutställningen blev 2-3 men det viktigaste var ju att de vann. Hur skönt som helst. LSK har inte vunnit sedan de slog Hammarby. Annandagpåsk. Så min positiva känsla var helt rätt.

(Tyvärr ser inte tabellen bättre ut än såhär, men vänta bara...)