"Glöm inte att rösta!"

Dagens outfit:
Klänning - H&M
Armband - KappAhls barnavdelning
Skor - Converse

 

Idag har jag varit i Uddevalla och lunchat och fikat med Linnea. Pch outfiten jag burit under dagen var tydligen hur grym som helst, för jag har fått höra det flera gånger från kända och okända. Från butiksbiträde i affär och sliskig telefonförsäljare på gatan till pappa. Att pappa sa det var kanske inte så konstigt med de andra två behövde ju inte säga nåt. Framför allt inte hon i affären, jag skulle ju redan handla liksom, men det var trevligt. Jag blev glad!

Dagens roligaste:

var annars när Linnea och jag passerade Alliansens val-tält på Kungsgatan och hon ondgjorde sig över en pösig och överlägsen kommunpolitiker. Jag höll med om att han såg pösig ut. Sedan satt vi och drack kaffe på Esspresso House när en körkompis till mig tillika kristdemokrat går förbi - tätt följd av pösige mannen. Herr kristdemokrat hälsar glatt på mig och presenterar mig för pösige mannen. Pösige mannen tar tillfället i akt att värva nya, unga väljare och tar oss båda i hand. Herr kristdemokrat tyckte vi skulle komma förbi deras tält sedan och få varsitt nyckelband. "Glöm inte att rösta!" ropade han det sista. Efteråt satt Linnea och svor, hon ville verkligen inte vara trevlig och artig mot pösige mannen. Det var jätteroligt, mohaha!

I ♥ Bamse världens politiskt korrektaste björn eller Barn är ingen rättighet


Ur Bamse nr 10/2010

Här är sista bilden från en serie ur senaste numret av Bamse och också en av de största anledningarna till att det är Sveriges bästa serietidning. Vad som har hänt är att Happ och Lille Sixten har hittat en liten kaninunge på trappan. De döper henne till Suddan och tar hand om henne tills hennes mamma eller pappa ska komma och fråga efter henne, men ingen kommer. Till slut säger Happ (den grå kaninen) att det känns som att hon är deras unge nu. Och Lille Sixten säger då vad som syns på bilden.

Happ och Lille Sixten som är sambos (är de ihop? ingen vet, men spelar det någon roll?) har alltså adopterat Suddan. Jag tycker det här är sjukt bra. Och jag är ändå emot homoadoptioner. Eller är jag det?

Jag har varit det i alla fall. I egenskap av att själv vara adopterad har jag satt mig emot att regerigen tillåtit detta eftersom homosexuella också ska ha "rätt" till barn. Ingen har "rätt till att skaffa barn". Barn är ingen rättighet! Det råkar bara vara så att det är ganska lätt att göra sig ett par om man lever i en heterosexuell relation, men ens lämplighet till att vara förälder undersöks bara i det fall man ska adoptera. Naturligtvis har en persons sexuella läggning ingenting att göra med hur bra eller dålig förälder personen kommer bli. Så visst är det orättvist ifall det skulle vara enda anledningen att nekas, trots att man är gift, har stadig inkomst, inga missbruksproblem med mera, med mera som måste uppfyllas för att få adoptera. Det håller jag med om. Men. Det är i så fall lika orättvist att inte föräldrar som gör sina barn själva måste uppfylla samma kriterier för att få tillåtelse att sätta sina barn till världen. För alla barn är väl värda det bästa, eller hur?

Jag har också varit emot det eftersom adoptivbarn i vissa fall har jättetraumatiska upplevelser i bagaget. Och även utan dessa är det inte alltid lätt att växa upp och vara en enda stor kulturkrock; ha ett svenskt namn men ett exotiskt utseende, tala flytande svenska men inte kunna säga ett ord på det språk som talas i det land man kommer ifrån, inte vara helt svensk men ändå inte ha en smula av någon annan kultur med sig. Att utöver detta sedan hamna i en familj med två mammor eller två pappor det skulle lätt kunna bli för mycket. Hur många utanförskap kan man lägga på ett enda barn?

Idag är det dock inte så konstigt att komma från ett annat land. Man får leta sig långt ut på landet för att folk ska blir oroade för att man kommer där och ser lite sydlänsk ut. Och ju längre det går, kommer det att bli lika vanligt och lika accepterat att leva i en relation med någon av samma kön. Mamma, mamma, barn blir lika normalt som att han styvsystrar, plastpappor och bonusbarn. Det är därför som jag blir så glad av serier som den här i Bamse. Nu får barn lära sig så snart de kan läsa en serietidning hur självklart det är att två killar bor ihop och har ett barn. Barnet kanske kommer någon annanstans ifrån, med de tar hand om henne, de är hennes föräldrar. Jag hoppas och tror att färre fördomar slår rot hos barnen då, även när de växer upp.

Det får mig att tro på ett öppnare och tolerantare samhälle om bara några år och i det samhället ser jag inget problem med adoptioner varken till hetero-, homo- eller bisexuella föräldrar.

Det blev en dag på stranden.


dsc01539 (MMS)

Det blev en dag på stranden.
 Det är inte jättelångt till salta bad och klippor där jag bor. Därför går det bara inte att hänga hemma en sån här dag, bara för man inte har en bil till hands. 10 min bussfärd och lite promenad så är problemet löst. Och så bra det blev! Hoppas ni också har en bra onsdag. Puss och hej!