Favvos från Insta

Har sett ett antal andra bloggare göra den här grejen. Det är ju alltid roligt att gå tillbaka och minnas så jag tänkte att jag kör jag också. En summering av tjugohundratretton genom tolv stycken favoriter från Instagram.
 
 
Januari - Säsongens första tulpaner
 
 Februari - Träningsmatch i minusgrader och snö (ibland undrar jag hur jag mår)
 
 Mars - Tidig påsk gjorde att det gick att åka skridskor på Långfredagen
 
 April - Våffeljärn i födelsedagspresent
 
 Maj - Våren kom!
 
 Juni - Anslag på Ica när spökena kom
 
 Juli - Semester, sol och bad
 
 Augusti - mera semester, mera sol, mera bad
 
 September -  Finaste Agnes-katten
 
 Oktober - Vacker utsikt från bussfönster
 
 November - Sista matchen i Superettan för säsongen (Örebro gick upp i Allsvenskan)

 December - Vår julgran som vi högg bakom huset
 

Om ett kuvert


Idag landade det ångestframkallande orangea kuverten i brevlådan. Jag kom på mig själv med att tycka att jag skulle få en hyfsat schysst pension redan som det är nu. Så bra tänkte jag.
 
Det var i och för sig före skatt. Om jag jobbar fram tills att jag fyller 68 år alltså. Vilket jag gör år 2052. Då kanske samma pengar inte är värt någonting. Japp, men kul med ett orange kuvert! Det är ju lite spexigt.

Om framtiden och framtiden förut

Den 30 september 2008 skrev jag såhär:
 
"Om
Om jag hade ägt en bärbar dator konstant uppkopplad mot internet, så hade nog antalet blogginlägg i min smarta blogg stigit med 200%. Bara en liten reflektion. Jag hade garanterat skrivit ett - minst - varje dag när jag satt på bussen hem. Utmattad efter dagens strapatser brukar en hel massa tankar fara genom mitt huvud, djupa, fåniga, konstiga, smarta... Har säkert formulerat tjugo blogginlägg i huvudet som jag sedan glömt bort. Synd."
Det är lite drygt fem och ett halvt år sedan, ett tag men inte en jättelång tidsperiod. Tänkt vad saker kan ändras radikalt utan att man knappt märker det! Då kände jag att enda sättet att surfa på nätet var via en dator, begreppet smartphone hade inte riktigt landat i mitt medvetande, det var inte ens självklart att en bärbar dator kunde vara uppkopplad mot internet hela tiden. Tänk vilken helt ny värld som öppnats för oss på bara några år sådär steg för steg och plötsligt är man bara mitt i det och blir sur när nätet är så dåligt att man inte kan tagga rätt plats på Instagram.
 
När jag gick första året gymnaiset vet jag att jag sa till en kompis - på fullaste allvar - att nu kunde det ju inte gärna komma så många nya stora uppfinningar mer. Nu hade vi ju redan allt; bilar, microvågsugn, internet, cd-spelare, ja vad mer kunde man behöva? Då hade jag inte ens en egen mobiltelefon som kunde skicka sms ... ... Visserligen vet jag att jag var för att det skulle komma ett kort, typ ett id-kort med bild och personnummer, och på det här kortet skulle man kunna ladda på alla möjliga olika funktioner. Man skulle kunna fylla det med busskort, medlemskap i butiker och när man tog körkort laddades den infon upp på kortet. Allt i ett liksom. Tror att jag var inne på att det även skulle vara bankomatkort men det känns kanske lite för riskabelt. Det som går att säga är väl att mer och mer går att ha i mobilen och mer och mer kopplas till personnumret och id-kortet. Min nya uppfinning som jag väntar på nu är surfplattor som är så tunna att de går att rulla ihop, som en ritning, när kommer dem?
 
Och tillbaka till det där med att om jag hade haft möjlighet att blogga varje dag på bussen hem så skulle antalet blogginlägg stiga med 200%. Det var en hypotes. Hypotesen stämde ej.