29 september 09: HÖSTBild från freephoto.com


 

I morse när jag gick upp visade termometern på -5 grader och det var frost på marken. Jag trodde inte mina ögon! Och riktigt sant var det nog inte heller för våran termometer är lite trög, och visar gärna temperaturen som var för några timmar sedan. Jag började ändå genast rota bland halsdukar och mössor för att ha något varmt att ta på mig trots att det kändes helt absurt, senast i torsdags var jag ju ute med skor utan strumpor i. Efter en stunds rotande kunde jag konstatera att några vantar har jag visst inte så det ska nog inhandlas på vägen hem. Mössor har jag flera stycken, men till dagens hiphopiga outfit passade Martins svarta, coola mössa bäst så den snodde jag. Hehe. :)

Hur som helst var det strålande sol och över Ljungskileviken låg en tunn dimma - fin höstdag med andra ord!

 

Uppdatering 8/10 -09:

 

Bild på mig i Martins "hiphop-mössa". Bilden är tagen samma dag...
det är bara jag som är väldigt seg och inte har lagt upp bilden förrän idag.

 

Almodóvar enseñarme!

Engelska har man till slut blivit ganska bra på har jag insett. I slutet på maj förstod jag det när jag var på möhippa, då den blivande brudens blivande svägerska från USA var med. Alla var ju såklart tvugna att prata engelska med henne, en del var bra på det, andra lite sämre. Jag tyckte genom hela gymnasiet att jag var ganska dålig på engelska, inte sämst i klassen, men definitivt i undre halvan. Dock kanske det inte är så konstigt att man tycker det när man går i en språkklass full med språkmänniskor som gillar språk. Sedan dess är det möjligt att jag tappat en del grammatik men istället tror jag att jag lärt mig massvis med nya ord och uttryck. Det är ju det som är grejen med engelska - det pratas så mycket runt en och på filmer och i tv-program så man övas hela tiden! Trots att man inte har det på schemat längre.

Igår satt det några spanska tjejer i samma sal som jag. Jag försökte lyssna och förstå vad de sa, men eftersom jag dessutom försökte vara lite diskret så var det inte så lätt att hänga med. Jag har i skolan läst spanska nästan lika länge som engelska men jag är mycket mycket sämre på spanska! Det går inte att jämföra. Och det beror ju enbart på att man "konsumerar" mycket mindre spanska i vardagen. Mycket synd! Oscar min chilenska vän pratar spanska med mig ibland, men det är allt. Det hade varit roligt att sluta se på engelskspråkig film och serier och bara kolla på grejer från Spanien och Latinamerika. Ställa om så att Facebook är på spanska och läsa flashiga magasin som ELLE eller Cosmopolitan på spanska istället. Åtminstone lite intressant, undra hur lång tid det skulle ta innan man sen kände att det gick att prata spanska lika obehindrat som engelska. Det är nästan, nästan värt ett försök. Nästa gång jag ska se på film får det bli en film av Almodóvar!

Det ser ju bra ut att sitta här och skriva kl tre en fredag i alla fall

Jag har ockuperat en dator i en datasal i snart en och en halv timme utan att ha gjort något vettigt. Det känns lite ego med tanke på att det ofta är väldigt stor brist på datorer. Jag tror i och för sig inte att de andra amitiösa studenterna runt mig har hunnit observera detta eftersom alla är djupt försjunkna i labbrapportskrivande eller PowerPoint-presentationsskapande. Egentligen borde vi gå hem allihopa, man borde inte sitta i skolan på fredageftermiddag!

Men just mig är det inte synd om! Jag sitter här trots att jag slutat för att jag väntar på att Hanna ska sluta jobbet, och sen ska vi gå på bokmässan. Det ska bli kul!

En sak är väldigt synd i och för sig och det är att min mobil inte ligger i min väska utan hemma på köksbordet. På något sätt känner man sig extra ensam när man inte ens har en mobil att ringa med. Hade jag haft den hade jag garanterat ringt till Martin för minst två timmar sedan, men nu går inte det! Stackars mig... och stackars Martin som jag inte kan ringa till. Eller ja, hahah, han klarar sig nog!

Nej, en kaffe kanske och sedan en sväng på stan. Här kan jag ju inte sitta, då somnar jag snart.

Puss och hej