Gnäll gnäll

Oh yeah! Idag var första dagen på sommarjobbet. Good old gruppboendet som vanligt. Det är helt okej där. Jag känner de boende och nästan all personal. Dessvärre tror jag att jag trivs lite bättre med att vara ledig men man måste ju ha pengar. Först var jag lite nervös, men efter två timmar insåg jag att inget hade förändrats så värst. Det var verkligen precis som vanligt - kaffe, skitsnack och personalbrist. Det är ändå helt okej. Jag vill inte klaga, det känns lite respektlös mot de boende på något sätt.

Imorgon natt ska jag jobba nästa gång. Vet inte vilket som är bäst; att vara uppe sent idag och sova länge imorgon och därför inte bli trött på natten eller att gå och sova nu, sova lagom imorgon och ändå vara utvilad och därför inte bli trött på natten? Fast jag orkar nog inte vara vaken så länge till...

En cool sak idag var att jag såg en grävling. Jag gillar grävlingar de är tuffa. Och den var levande, livs levande sprang den tvärs över vägen. Den var stor och grå. Snyggt!

Du gamla du fria

Svedskij flag

Usch, nu har jag tittat på Sveriges sista match i EM 2008! Jag trodde faktistk att de skulle gå vidare, jag trodde att de minst skulle klara oavgjort. Till och med när det stod 1-0 tänkte jag att de skulle kunna göra ett rafflande mål i 89:e minuten eller nåt liknande. Men icke. Det gör inget, vi var inte värda det... Kanske var spelarna lika pessimistiska som jag var innan matchen. "Egentligen har de ju ingen betydelse om de går vidare eller inte" tänkte och sa jag "för de lär ju inte slå Holland." Tänker man så är det ju lite svårt att motivera sig i en match som räcker med lika. Men så kan det va!

Imorgon får jag veta resultatet från mekaniktentan. Det blir spännande.

Fotboll och sömnad - den självklara kombon

Idag har jag varit ensam hemma. Alltså på riktigt ENSAM hemma. Martin är i Karlstad med Klykan och hälsar på en kompis över helgen, mor och far är i sommarstugan och bror är i Hultsfred. Jag är hemma.

Men det går verkligen ingen nöd på mig, jag har det hur bra som helst. Det är sommar, jag är ledig och kan roa mig med en av mina favorit sommarsysselsättningar - sy och titta på Fotbolls EM! Det är ingen ny hobby insåg jag igår, när jag för tredje dagen höll på med de nya gardinerna till lägenheten. Redan 1998 (fatta 10 år sedan!!) tillbringade jag den regninga sommaren i soffan och tittade på Fotbolls VM i Frankrike samtidigt som jag broderade små korsstyngstavlor. Haha, hur många nördpoäng är inte det? Jag var ju inte direkt coolaste fjortisen i byn... :)

Whatever, idag har jag sytt ett romantiskt kuddöverdrag i vitt linnetyg och spets och avnjutit Italien-Rumänien samt Holland-Frankrike. Kuddöverdraget blev jättefint och det var två riktigt bra matcher. Holland vann med 4-1 bara en sån sak, fem mål i en match. Jag antar att det är det man gillar med sådana här stora fotbollstureringar att alla lag kämpar så. Det är inte det här tråkiga att göra ett mål och sedan bara gå in för att behålla ledningen. För alla spelare vet att så länge man bara leder med ett mål är ingenting säkert. Därför är det bättre att göra ett mål till, och ett till... i alla fall försöka.

Imorgon är det lördag. Då ska jag besöka Ljungskiledagen tror jag, sy det andra kuddfodralet fast i grått linnetyg och sen spelar ju Sverige!

Godnatt godnatt