Längesedan

Det var ett litet tag sedan jag skrev nu. Någon kanske undrar var jag är?

Jag jobbar.

Och när jag inte jobbar så badar och solar jag helst hela tiden. Som nu till exempel; ska jag alldeles strax dra till Skärhanmn. Det blir nog skojsigt!

Puss och goddbaj!

Heja, heja, friskt humör - Det är det som susen gör!

Vilken äckligt klämkäck person har hittat på en så snuskigt hurtig hejaramsa?! Jag bara undrar. Jag råkade ropa så till Klykan förut och kom på hur fånigt det egentligen lät. Sedan skämdes jag lite för mig själv.

Om jag får gissa så skulle jag gissa att det var en glasögonbärande orienteringspappa i tight träningsoverall som ropade det till sin son som tröst på slutspurten, när alla fattade att det var kört för sonen. Och när (den egentligen lite för otränade) sonen i likadan träningsoverall slutligen flåsande kom i mål lade pappan en arm om hans axlar och sa:
- Det viktigaste är inte att vinna - utan att kämpa väl!

Du tysta, du glädjerika, sköna

Idag är det den 6 juni. Det vill säga Sveriges nationaldag. Det ska jag fira med att titta på Sveriges VM-kvalmatch mot Danmark. Det ska bli skojigt! Hoppas jag.


När jag gick första året på gymnasiet spelade de också VM-kvalmatch på nationaldagen. Mot Moldavien hemma på nya Ullevi. Halva min klass hade då klämt in sig i en liten etta på Göteborgsvägen där vi dels spelade ölspelet och dels tittade på fotboll. Jag minns det som en väldigt rolig fest. Jag hade med mig två folköl som jag drack "alldeles själv" (citat ur dagboken - jag är fortfarande lättpåverkad men inte så lättpåverkad), jag skar mig i handen för att någon slog upp en dörr på mitt glas och Sverige vann med 6-0! Varje gång de gjorde mål ställde sig alla upp och sjöng nationalsången. Som sagt, en rolig kväll.

Något liknande ikväll kanske? Nån som vill vara med?