En sommarhöjdpunkt

 
Hade tänkt att inom kort publicera ett inlägg om del två av min semester. Men så kom jag på att jag helt glömt att visa en av sommarens absoluta höjdpunkter. En ganska liten höjdpunkt än så länge, men samtidigt så stort det nästan kan bli.
 
Och det var när lille Filemon* kom till världen. Det vill säga Martins systers son! En morgon mitt i varmaste juli föddes han och var den finaste lilla bebis jag någonsin träffat.
 
Det är så häftigt med en bebis som är så nära. En liten liten alldeles ny person, men som kommer bli en så stor del av våra liv. Från att ha varit en bula i magen så är han plötsligt här. På rikigt. Och han ska stanna för alltid! ♥
 
* Nej, Filemon är inte det riktiga namnet. Men riktigt coola personer har bloggalias, det har jag läst.

Sensommarmorgon
Jag är verkligen ingen morgonmänniska och kommer antagligen aldrig att bli. Även när jag är 86 kommer jag fastna i mina små projekt sent på kvällarna - vad det nu kan vara, sticka en filt, klippa ut recept, göra en ny bloggdesign..? -och därav sova längre än mina då lika gamla polare.

Jag tror jag just därför fascineras så av tidiga mornar. Jag älskar känslan av att vara uppe och ute och gå innan alla andra. Hur jag exklusivt får ta del av hela naturen. Havet som lever ligger spegelblankt, harar som leker på fälten och dofter som liksom koncentrerat attakerar mig i sjok. Solen som inte helt kommit upp på himlen och ger allt ett lite mystiskt ljus.

En sådan morgonpromenad hade jag i morse på väg till bussen. Magiskt!