Mot ljusare tider

 
Idag när jag klev på bussen 06.40 var det nästan ljust.
Idag skiner solen (för första gången på nästan två veckor).
Idag kvittrar fåglarna.
Idag antar jag att det kommer vara ljust när jag går hem.
 
Äntligen känns det som att det faktiskt kommer bli vår även detta år. Länge kändes det hopplöst men lite olika saker pekar plötsligt i rätt riktgning. Det är till och med så att det är mindre än två veckor kvar tills fotbollssäsongen börjar på riktigt. Lördag 2 mars möter Ljungskile Elfsborg hemma i den första matchen i Svenska cupen. Och fotboll är ett av de säkraste vårtecknen, tro mig.
 
Så ja, jag tror att det blir vår också 2013.
 
 

What a wonderful world this would be

 
Härom dagen när jag lagade mat stod tv:n på i bakgrunden. Kanalen var TV4 och programmet kvällen till ära var Farmen.
 
Farmen. Nostalgin fullkommligt sköljer över mig. Vem minns inte Farmen-Kristinas läskiga raseriutbrott? Farmen-Gustav ständigt med mössa och sug i blick? Och inte minst Naken-Janne go och glad och med snorren på svaj? Eller?
 
Nej, eller hur. Farmen var aldrig ett så bra program, en dålig kopia av Robinson som väl i ärlighetens namn inte heller har åldrats särskilt väl.
 
Så vad är grejen med att alla kanaler plötsligt ska djupdyka i sina arkiv och damma av gamla avlagda program? Robinson, Gladiatorerna, Gäster med gester, Fångarna på fortet, och så vidare. Detta samtidigt som det startas upp tv-kanaler som TV4 Guld och TV4 Komedi vars tablåer är fullspäckade med andra program vi hade glömt och ingen hade saknat.
 
Men om detta nödvändigtvis ska fortsätta och någon vill ha tips på nästa program att återuppliva, då önskar jag mig Röda tråden. Skitmysig tv-lek som gick på svt när jag var alldeles för liten för att egentligen kunna uppskatta programmet fullt ut. En sjuårings allmänbildning är ju trots allt ganska begränsad. Ändå var detta ett av mina favoritprogram, så ni kan ju bara tänka er. Snälla svt, låt detta blir er stora höstsatsning! Jag lovar att sitta bänkad varje vecka och blogga om det efteråt.
 

Fotboll i vinterkvällen

 
Jag har i flera dagar kännt ett sug efter att titta på rolig fotboll. Sverigematchen mot Argentina förra veckan hjälpte en smula men det var ju inte riktigt det jag ville egentligen. Jag antar att det är ett sådant sug som gör att man frivilligt ställer sig och tittar på en träningsmatch, utomhus en februarikväll då termometern visar ca 3 minusgrader.
 
När jag skriver det så låter det ju inte heller riktigt klokt. Men det var helt klart roligt att få se alla nyförvärv man läst om in action på plan. Dessutom var det derby mot Oddevolld - Uddevallas bästa klubb som ligger en division under Ljungskile. Lite prestigematch alltså. Matchen i sig var inte så kanonspännande. Det var så kallt, så kallt så mitt största fokus låg på att ömsom stå på höger fot och ömsom på vänster och vicka så mycket som möjligt på den fria foten. Men. Ljungskile var det bättre laget, verkade samspelta trots att det bara är början på säsongen och - framför allt - de vann matchen. Mycket bra.
 
Efteråt stack vi hem till G-money och där fortsatte fotbollskvällen. Champions League-möte mellan PSG och Valencia. Kul. I soffan under en filt och med en kopp te i handen fick jag verkligen mitt fotbollssug tillfredställt. Bra kväll.