Dagens tips

För att få en söt, näst intill efterrättsliknande doft i köket följ stegen i följande miniguide:

1) Spill proteinpulver med vaniljsmak på halva köksbänken.
2) Torka med ren och fuktig trasa.
3) Klart!

Goal of the Year


Igår kväll kikade jag på Idrottsgalan. Zlatan the one and only var givetvis nominerad i en rad kategorier: Årets prestation, Årets manliga idrottare och inte minst till Jerringpriset. Han vann inte en enda. (Han hade hård konkurenns av Johan Olsson och Henrik Stenson i varje kategori så det var inte så konstigt kanske.)

Vad han däremot vann - och även det igår kväll - var årets mål på Ballon d'Or-galan. Årets mål. I hela världen. Värth! Folk ska tycka så himla mycket om herr Ibrahimovic hela tiden, men jag säger det igen, jag gillar verkligen Zlatan, jag tycker att han är grym. Och målet sedan. Jag har sett det hur många gånger som helst. Varje gång är jag lite osäker på om bollen verkligen ska gå in, men det gör den (surprise!).

Våra barn kommer säkert tröttna på oss i framtiden då vi hela tiden kommer jämföra varenda fotbollsproffs med Zlatan. De kommer inte förstå och tycka att vi är gamla och töntiga. Då ska jag visa dem de här klippet, så här gjorde han i en träningsmatch mot England när Sverige ledde med 3-2.

TulpanerIgår när jag var och handlade kunde jag inte låta bli att köpa årets första tulpaner. Egentligen har jag haft som tradition att inte köpa tulpaner förrän julen är bortstädad. Då är det liksom officiell start på den ljusa vintern och vägen mot våren.

Och appropå julen. Nej, vi har inte dansat ut den än trots att det är tjugondedag Knut imorgon och man "ska" göra det då. Vi gör alltid det minst en vecka senare än alla andra pga
1) Vi gillar julen väldigt mycket och har gärna kvar den så länge det känns rimligt.
2) Min mormor fyllde år den 24 januari och hon hade alltid kvar julgran och alla tomtar tills efter hon bjudit in alla väninnor på födelsedagskalas. Så till hennes minne och ära händer det att jag också sparar julen fram till 24 januari.
3) Ljuset. Det blir så mörkt och kalt när ljusstakarna och stjärnorna försvinner och även om dagarna är ljusare nu så behövs det på kvällarna.

Så är det med det. Jag har mjukstart denna söndag med bloggande och skidtittande med kaffe i soffan sen får vi se vad som händer. Ha en fin dag!