Tentaångest #1

Ahhh.. Jag borde verkligen plugga! Tentan är om 12 dagar och det är alldeles för snart  för att inte utnyttja en ledig dag på. Jag är verkligen jättenervös för den här tentan (som är i byggeknik). Hallå, du har ju redan gjort fyra stycken femtimmarsmattetentor - och klarat dem! Vad är då den här lilla? Så länge det är teori kan man ju alltid svamla och få det att låta som om man faktiskt vet vad man pratar om. Det är väl inget att oroa sig för? Eller?

Jo, det är det. För det är en väldigt stor skillnad mot att läsa matte och att läsa flera ämnen, svåra eller ej. Och det är just det att jag läste bara matte. Hela dagarna fyra dagar i veckan. Jag liksom tentapluggade hela terminen; övade på huvdräkning, övade på svåra tal, försökte lära mig att tänka logiskt... Byggteknik har vi bara haft två dagar i veckan och när man på fredagkvällen är klar med veckans beräkningsuppgift  då behöver man inte fundera så mycket mer på krypgrunder och duotak. Därför är jag nervös. Jag kanske har missat en massa bra saker han har sagt och som han kommer fråga på, för det är inte så lätt att orka lyssna en hel föreläsning.

Nej okej. Jag ska sluta gnälla och göra mig en smaskig macka och sätta mig med boken Tillämpad byggbadsfysik. Yes!

Goddag yxskaft

Hej och hå. I söndags blev jag medlem på Facebook. Det var inte alls svårt. Det var hur lätt som helst jag hittade bara ett gammalt mail i min inkorg. Mailet var från 9 maj i år och det stod att jag skulle bekräfta min registrering på Facebook. Hur hände det här? Ett svagt minne kom till mig från i våras då massa folk kom tillbaka från sina resor och var världsvana. Sedan dröste det in mail om folk som ville att jag skulle registrera mig här och där, Tagged, Facebook och annat som man aldrig hade hört talas om... Så det gjorde jag.

Sen blev det sommar och jag satt inte vid datorn och hundra andra grejer hände. I slutet på sommarn och början på hösten pratades det allt mer om det där Facebook och många kompisar berättade att de hade gått med och jag tänkte att det får man nog ta och göra... Sedan visade det sig att jag ju i princip hade varit med sen i maj. Utan att fatta  någonting. Smart.

Men nu är det kul och alla har ju det... Jag har redan 16 friends fast jag bara hängt där i tre dagar...

Jag är en grön ödla

Jag vet inte hur det går till. För det mesta har jag en väldigt liten nos, men i vissa vinklar och på vissa bilder är jag förvirrande lik Yoshi. Super Marios gröna ödla? Dinosaur? Tycker jag. Jämför med bilden på mig här till vänster, mycket bra exempel på yoshibild!

Yoshi


Jag tycker dock att Yoshi är en söt grön ödla så det är ju bra. Men hur går det till??