Saker man säger

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enligt endomondo låg vi i genomsnitt på sköldpaddsfart.
 
Det senaste har jag tänkt på hur mycket saker man slänger ur sig bara för att man brukar säga så. Saker som man inte alls menar eller tycker slinker ut bara för att det på något sätt ingår i det sociala spelet. Är inte det ganska löjligt egentligen, tänker man inte längre än så?
 
Två situationer som drabbat mig senaste veckan:
 
1. En man på stan hejdade mig och frågade om jag möjligtvis hade en tändare. "Nej, tyvärr, jag är ledsen." svarade jag. Vadå tyvärr? Vadå ledsen? Om sanningen ska fram så är det verkligen inte mitt problem huruvuda en okänd man kan tända sin cigarett eller inte. Jag röker ju inte. Jag behöver väldigt sällan en tändare. Så, nej, jag hade ingen tändare men jag är verkligen inte LEDSEN för det. Men det sa jag ju inte såklart, så säger man ju inte.
 
2. Tro det eller ej men jag och två av mina bästa kollegor var ute och orienterade i onsdags. Om det här utvecklar sig så kommer jag garanterat skriva mer om det i framtiden. Båda två hade laddat hem appen enodmondo för att kunna se hur vi sprang, hur långt och hur fort. Dessutom ser man hur många kcalorier man förbränner. Så igår när vi kom till jobbet skröt vi naturligtvis om våra bravader och berättade hur duktiga vi varit.
Kollega M, som är den som satt igång allt det här med orientering, kom fram till mig och sa: "Och 1000 kcalorier brände ni också!". Med ytterst positivt tonfall och menade att det var väl bra jobbat. Sedan hejdade han sig och synade mig uppifrån och ner. "Om det nu är något bra..."
 
För hela vårt samhälle är inställt på att träna är bra, förbränna kcalorier är bra och gå ner i vikt - jävla bra! Som Sean Banan hade sagt. Det krävdes för kollega M att tänka ett varv till för att komma på att kanske var det inte just det som var målet för mig. Men. Jag är också förstörd av samhället så jag svarade honom att: "Oh ja, visst var det bra!" För det tycker jag. För det tycker ju alla. Innerst inne kan jag väl känna att det nog inte behövs, men det sa jag inte. För så säger man inte.

EM och annan fotboll


Bilder från weheartit och sverigesradio.

Hej,
det har varit väldigt dåligt bloggande det senaste. Dessutom har det varit väldigt dåligt bloggande om fotboll hela året! Det är väldigt konstigt med tanke på att det Superettan drog igång för ungefär två månader sedan och att som alla vet EM pågår förfullt.

Eller ja, förfullt, det pågick förfullt ända tills igår strax före kl. 23 när det blev ett faktum att England besegrade Sverige. Usch. Så snöpligt. I den här matchen tyckte jag att man gjorde allt rätt. Försvarsspelet har kritiserats både här och där, och visst den tredje och förödande målchansen skulle naturligvis aldrig fått ske. Men själva målet som sådant var svårt att försvara sig mot. Sådär kan man ju inte göra mål.

Jag grämer mig mer över Ukraina matchen som lämnade väldigt mycket kvar att önska. Alla som spelade sitt första mästerskap verkade helt överväldigade och handlingsförlamade. Vad kom det ifrån? Och var Sjevsjenko tvungen att få sitt moment just i den matchen? Det är sjukt tråkigt hur som helst, så himla ledsamt att vi inte kunde få med oss en ynka poäng och en gnutta hopp i den sista matchen ...

Jag tror dock på Erik Hamrén och jag hoppas att de flesta andra också gör det. Någon tråkig fotbolls-tyckare (Jesper Hussfelt) sade igår i tv4:as eftersnack att kanske var det bättre förr? Nej, det var det verkligen inte! Jag ser mycket hellre matcher som den igår även om det svider i hjärtat efteråt och man håller på att få magkatarr på kuppen. Go Erik!


*


Ett glädjeäme i sorgen är att min älskade Ljungskile idag vann på bortaplan mot inga mindre än Hammarby. Härligt! Andreas Ljunggren-Eriksson gjorde matchens enda mål på en perfekt slagen frispark. Bajen hade mycket boll men lyckades inte göra något med den. De fick en straff som Ljungskiles målvakt räddade. Till sist stod det 4-4 i skott på mål. Skönt att LSK för en gångs skull fick vara det mest effektiva laget.

Jag lever på den här glädjen resten av dagen helgen. Och hoppas att nu när det gått åt fanders för Sverige kanske det äntligen kan gå lite bra för mig och mitt EM-tips som vi kör på jobbet.  Jag ligger bland de sista där och får skämmas varje dag.

Weey, all fotboll på en gång! Ha en trevlig lördag folket!

Dags för saxen?

 

En dag när jag hade duschat och kammat mig härom dagen insåg jag plötsligt att mitt hår är långt igen. Väldigt långt. När jag tänker efter minns jag knappt när jag klippte mig - måste varit i augusti?

 

I vintras köpte jag en grym inpackning som jag anväder cirka en gång i veckan. Jag tror att det är tack vare den som jag inte ens kommit på tanken att klippa mig. Ännu. Kan det hända att det börjar bli dags nu. Kommer inte göra något stort ingrepp. Jag gillar mitt långa hår för tillfället och på sommaren ska man kunna cykla med hår som fladdrar i vinden.