När radio är som bäst

Två mål men ingen folkfest. Bildkälla: hd.se/sport
 
 
Lyssnade lite på Radiosporten igårkväll sådär i förbifarten när jag skulle åka till träningen. Hoppades på att få någon liten rapport från kvällens match i Superettan - den mellan Ängelholm och Assyriska. Stackars Ängelhom som inför den här säsongen tvingas spela sina hemmamatcher i Helsingborg på Olympia för att deras egna arena inte är godkänd. Jag lider verkligen med dem, hade inte Ljungskiles hemmaplan blivit godkänt (och det fanns ett tag en risk att så inte hade blivit fallet) hade vi troligtvis behövt spela våra hemmamatcher i Borås(!) Fatta så tråkigt att spela sina hemmamatcher borta!
 
Och med detta lite i bakhuvudet utspelade sig följande konversation mellan radioreportrarna:
- Och då ska prata om Superettan och lämna över till dig, [mansnamn jag inte minns], som befinner dig på Olympia, och där är det folkfest?
- Hm, ja om man kan säga 1 genom folkfest , ja alltså inverterad folkfest så stämmer det. Det är ca 500 personer på plats i solen denna tisdagkväll för att se Ängelhom mot Assyriska FF...
 
Haha, jag skrattade hela vägen till träningen. Så lustig fråga av den första reportern. Ville han driva med sin kollega eller med Ängelholm eller kanske med hela Superettan? Eller hörde han de stackars 500 själarna så väl på länken att han faktiskt trodde att det var folkfest?
 
Och så bra svarat av reporter nummer två. Äkta nörderi på bästa sändningstid. 1/folkfest = ingen folkfest alls.
 
I kväll blir det högs sannolikt mer fotboll och förhoppningsvis mer folkfest för dem som befinner sig på plast. Kanske slänger jag ett öga på Sundsvall-Hammarby och sedan Chelsea-Atlético Madrid i Champions Leauge.

Något jag måste göra

 
Jag har lite för mycket att göra på mitt jobb för tillfället. Visserligen gillar jag verkligen inte att sitta helt sysslolös, men lagom är ju som bekant alltid bäst. Det vankas röd dag och klämdag i slutet av veckan. Tror ni att jag har tid att var lite ledig på klämdagen? Icke. Tänk om det funnits tid att resa bort...
 
I morse kände jag hur jag faktiskt MÅSTE resa bort snart. Inte så värst noga vart egentligen men helst till en stad. Jag känner att jag måste få bo på hotell, sova lagom länge och sedan gå upp och mötas av en fantatisk frukostbuffé; äggröra, fet yoghurt och färska bär, bröd i alla dess former, croassianter, marmelad, frukter, te och färskpressad apelsinjucie. Kanske ett vinderbröd till efterrätt?
 
Efter frukosten går man ut i staden som redan har vaknat, solen är redan varm och det luktar sådär som det bara gör i städer en varm sommarmorgon; lite avgas, lite parfym, lite nybakat bröd. Man spatserar runt och tittar på folk. De flesta är jobbklädda och skyndar fram kanske för att hinna till ett viktigt möte, men vi ska bara gå runt och njuta, besöka någon sevärdhet, shoppa lite och när andan faller på sätta sig ner på en uteservering och ta en kaffe.
 
Ja, lite så. Så måste det helt enkelt bli. Blev helt sjukt hungrig av att skriva det här så nu - mat!