Om jag var liten och rund

148083-38


Så här hade jag sett ut precis idag, om jag hade varit en southpark-karaktär. Ganska likt om jag får säga det själv. Antagligen för att alla i Southpark ser ut som barn.. och det gör ju tydligen jag.

På Systemet för inte så längesedan kollade kollade killen i kassan på mig lite lurigt, sen bad han om legitimation och jag kunde riktigt se hur han tänkte att nu skulle han allt sätta dig mig. Men det gjorde han inte! Och. När vi var i Göteborg för någon vecka sedan för att lyssna på Navid Modiri så var det naturligtvis bara mig vakten stoppade för att kolla leg. Och det var 18-årsgräns! Fast han skrattade allt när han läste hur gammal jag var. Ha ha.

När tandtrollen hemsökte mina drömmar

Hu, inatt drömde jag riktigt otrevligt. Åtminstone ur ett ganska egoistiskt perspektiv. Jag drömde att mamma och jag satt och åt och jag vickade som vanligt* med tänderna i underkäken.
- Tar du aldrig ur de där? frågade mamma och syftade på tänderna som var en blandning mellan löständer och tandställning.
- Men om jag gör det så har jag ju inga tänder, förklarade jag.
- Nähä! sa mamma och lät så förvånad att jag var tvungen att gå til en spegel och kolla.
Och då, när jag stod där i badrumslampans skumma ljus, kom jag ihåg att jag ju visst hade tänder under mina löskäkar. Jag tog ut både över- och underkäksproteserna och kunde nu äntligen se mina gamla tänder där under. De hade blivit alldeles gula och äckliga eftersom jag hade slutat borsta dem. En tand i underkäken var lös och flera hade stora ihåliga hål i sig, som på en ost! Jag blev alldeles förtvivlad. Folk som brukar säga att jag har så fina tänder! Det var ju inte konstigt att de sa det när alla mina tänder var gjorda av porslin. Nu skulle jag dessutom tappa en tand! Jag skyndade mig att borsta tänderna och jag tror att det kändes lite bättre, men jag var fortfarande väldigt ledsen...

148083-37
Bild ritad av mig.

Ja, fy det var hemskt. Jag var riktigt glad när jag vaknade och kände att alla mina tänder satt fast och var hela och gjorda av skellett!!
____________________________________________________________________________
*) Som vanligt i drömmen alltså - jag kan inte vicka med neretänderna.

Fjollan filosoferar

Jag har det så lungt och skönt. Jag har inte gjort någonting de senaste två dagarna. Jag har gått hemma med mjukisar och glasögon och bara softat. Idag fick jag i och för sig ett ryck och damsög plus torkade golvet i vardagsrummet och köket. Men jag var så sjukt effektiv så det räknas knappt... Sedan unnade jag mig en lång dusch och rakade benen och gjorde mig vacker.

Då kom jag på det! Visst är det knasigt att när man, som jag idag, bara är hemma och knappt träffar något folk; det är först då som man har tid att pyssla om sig själv. Det är först då som man typ noppar ögonbrynen, rakar benen, gör en hårinpackning, lägger en ansisktsmask, målar naglarna, och så vidare, vidare med vad för fåfänga saker man kan komma på. [Här skulle det kunna komma en rad tolkningar och analyser om varför kvinnor håller på med saker som dessa över huvud taget - men det är inte vad detta inlägg handlar om!] Då när ändå ingen bryr sig.  Annars när man är mitt i vardagen och stressar omkring hinner man aldrig göra sig lite extra fin innan man springer ut och möter hur många människor som helst. Människor som man inte känner och som man helst vill visa sin bästa sida för. Fett tråkigt!

Å andra sidan kanske det är helt rätt. Varför ska man anstränga sig för okänt folk på spårvagnen som inte minns att de sett mig när de stigit av. De märker ju inte om jag sminkat mig eller inte. Det som märks är väl i så fall hur jag känner mig och på grund av det, hur de uppfattar mig. Huruvida jag har mascara eller inte ser nog varken trötta småbarnsmamman eller tuffa tonårsgrabben. Den som verkligen ser mig är Martin, han är nog den enda som uppmärksammar om jag har rakat benen så här års och honom har jag ju träffat hela dagen! Han tycker väl i och för sig alltid att jag är fin...

Shit, vad fånigt! Jag kom verkligen inte fram till någonting! Att det är skönt med ledig långhelg och man kan duscha länge? De där analyserna och tolkingarna kanske hade varit på sin plats trots allt...