Saker man minnsJag minns för några år sedan när Chalmers kårtidning Tofsen hade intervjuat fyra-fem utomeruopesika studenter om vad de tyckte om Sverige och dess invånare. En kommentar som har etsats sig fast hos mig är hur en tjej sammanfattade det hela: "Not so cold as I expectet, with nice, quiet and coffee adiccted people."

Varje morgon som den här känner jag att jag så väl passar in i hennes bild. Hela vägen på bussen kurar jag i mitt säte alldeles tyst, tills jag går av och artigt vinkar "tack och hej" till busscauffören. Sedan går jag raskt till kontoret med en enda tanke i huvudet: "Vad gott det ska bli med kaffe!"

Rosa, rosa, vinrött och fred


Dagens outfit:
Halsduk - Åhlens
Kofta - Object
Jeans - Cheap Monday
Linne - BikBok
Skor - Converse

Eller såhär. Men jeansen ser ju inte så tighta ut som på bilden tänker ni. Helt korrekt. Någon gång ska jag lära mig att jeans töjer sig, så ska man ha tighta jeans måste de sitta snortight från början. Annars halkar de snart ner till höften ...

Med risk för att vara tjatig


Trött och smått uttråkad Leo, som käckar sig i sin nya halsduk.


Jag vet, det kommer ett sådant här inlägg varje år vid den här tiden. Men jag känner att det måste få bli sagt igen:

Jag vill vara ledig!
Det är inte humant att gå upp klockan 6 på morgonen, då det både är kolsvart ute och det blåser storm och regn. En hel veckas ledighet skulle jag verkligen, verkligen vilja ha och behöva.

Då skulle jag fixa hemma. Överallt. Möblera om, storstäda och piffa.
Jag skulle ta hand om mig själv. Sova ut på morgonen och måla naglarna. (Jag har tänkt det i flera dagar nu men aldrig fått tid till det.)
Jag skulle åka till Göteborg, kanske träffa Hanna eller bara strosa runt själv och hitta de perfekta vinterkängorna.
Resten av tiden skulle jag mysa i soffa, äta nybakad äpplepaj, dricka te och titta på någon serie.

Kommer det bli någon sådan här ledighet inom kort? Nej, det kan jag fetglömma.