Ljus i mitt hus

 
För ett par veckor sedan klickade jag äntligen hem dess ljus från H&M Home. Jag tycker att de är otroligt snygga i all sin enkelhet och har tyckt så ända sedan jag såg dem första gången. När och var det var kommer jag verkligen inte ihåg eftersom ljusen har synt på varenda intredningsblogg värd namnet i snart ett års tid. Snygga är de i alla fall, eller?
 
Har jag blivit hjärntvättad av att matas med bild efter bild? För det verkar nämligen bara vara jag som förstår dess skönhet av alla som besökt oss det senaste. G-money frågade om det var doftljus. Jag sa att det är det inte, de är helt vanliga ljus i glas, varpå jag fick en oförstående blick av G-money. Klykan undrade om de stod på fel hål eller om etiketten verkligen skulle sitta kvar. Jag sa att den skulle allt sitta kvar eftersom den är så fin, tyckte inte han det? Nej, inte så värst, sa Klykan. Inte ens Kusin-Jonas, som pluggar på konstskola, kunde förstå vad det var för speciellt med dem, och jag vet ändå av egen erfarenhet att man kan bli lite skadad av att plugga konst.
 
Jag skiter egentligen i vad de och alla andra tycker. Jag gillar ju som sagt mina fina trendiga ljus. De har spridit ett jättemysigt sken över många helgmiddagar det senaste. Ja, man kan ju inte elda dem till vardags hur som helst. De har ju trots allt bara ett visst antal brinntimmar, det står ju på etiketten.

Fotbollsgala för fotbollsgalningen

 
Som den sucker för galor och fotbollsgalning jag är har jag naturligtvis spenderat de två senaste timmarna i soffan framför Fotbollsgalan 2012.
 
Jag vet ärligt talat inte rikigt varför jag gillar det så mycket men någonting är det. Kanske för att det är lite roligt att se de där annars så svettiga och rufsiga tjejerna och killarna välkammade och uppklädda för en gångs skull. Kanske för att liksom "alla" är där och sitter tillsammans om vartannat. Och framför allt för alla ihop klipp av händelserna under året uppbyggda med maximal dramaturgi och stämningsfull musik. Jag ryser lite när jag ser Rasmus Elms mål från tysklandsmatchen för några veckor sedan - trots att jag vet att bollen kommer gå in.
 
Andra saker som jag tänkte på under galan var annars att
 
... Howlin'  Pelle startade upp hela galan med att säga fel. Eller försökte han vara rolig på helt fel sätt?
... Pia Sundhage är grym!!
... Olof Mellberg är nästan lika grym fast på ett annat sätt.
... Varför filmade de aldrig Zlatan under hyllningarna av Fredrik Ljungberg? (Som fick fotbollskanalens speciella pris.)
... F19-landslaget som tagit VM-guld blev firade för detta. Vad grymma de kommer bli om några år. Det såg ut att vara mycket högre tempo i deras match än i random damallsvenska dito. På seniornivå.
... VARFÖR är diamantbollen utformad som en uppochnedvänd vas? Kalla det inte diamantBOLLEN då!
... Är det tråkigt och fantasilöst att Zlatan vinner guldbollen för sjunde gången? Eller är han helt enkelt värd det? Jag tror jag håller på det sistnämnda. Det finns ingen man inom svensk fotboll som kan mäta sig med Ibra just nu. Då vore det nog ännu löjligare att ge guldbollen till någon annan bara för att.
 
Det var det.
Grattis till alla fotbollshjältar!
 

Om sanningen ska fram

 
 
Kom och tänka på imorse att jag ibland skryter om hur kreativt lagt och outside-the-box-tänkande jag är eftersom jag till exempel aldrig sätter mig på samma plats i bussen två dagar i rad. Trots att bussen är i det närmaste tom när den kommer till min hållplats och min favoritplats alltid är ledig. I bästa/värsta fall är det hela två människor på bussen före mig: Damen med glasögon som alltid sitter till vänster på de där sätena som är vända mot varandra och killen med reflexvästen* som alltid sitter näst längst bak. Resten av bussen står till mitt, och endast mitt, förfogande.
 
Så vad gör då wild and crazy Leo när hon har hela bussen att välja på? Jo, hon sätter sig allra helst på något av de första sätena i bakre halvan av bussen ibland till höger, ibland till vänster. Vissa dagar - och håll nu i hatten - en rad bakom. Jäkligt kreativt. Rent av banbrytande. Tänk att någon kan var så flexibel. Inga invanda mönster här inte.
 
Satt och skrattade för mig själv när jag insåg detta imorse. Imorgon får jag göra något radikalt. Kanske sätta mig längst bak ...
 
*Uppdatering: Jag vill bara klargöra att jag absolut inte tycker det är löjligt med reflexväst. Jag har också det - man måste ha det när man bor på landet - och de flesta andra som åker med min buss. Att "Killen med reflexväst" fick just det namnet beror på att han till skillnad från oss andra inte tar av den när han stiger på bussen, inte heller när han går av i stan, tror nästan att han behåller den på hela dagen.