Mors helg

 
I helgen har det firats mammor till höger och vänster. I lördags var det storkalas på Martins sida när det firades "mosdagsafton", dvs. när hans mormor, mamma och moster firas av samtliga barn och barnbarn. Nu för tiden finns också två barnbarnsbarn så Martins kusins fru blir självklart också firad. Det är en jättemysig tradition och motsvarande görs såklart på hösten då det är fars dag. Ola, Martins systers man, log stort och nöjt när han insåg att kommande fars dag kommer han också vara en far, eftersom bulan på Malins mage då kommer vara borta och det istället kommer finnas en livs levande liten krabat. Det kommer bli så mycket folk till slut ...
 
Igår var vi och firade min mor uppe i sommarstugan. Också mycket mysigt och trevligt. Jag kände också hur det plötsligt blev lite sommar. Inte bara väldigt varmt väder utan hur jag fick riktiga sommarkänslor. Vägen till sommarstugan gör ju att det automatiskt känns somrigt och tystnaden där ute och doften av syrenerna som blommar för fullt. Ja, jag blev helt pirrig i magen! Och det bästa av allt med hela helgen, ja vad var det egentligen..? Det får vi ta en annan gång.
 
Ps. TACK för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Så roligt att det uppskattades och att så många nya hittade hit - besöksrekord big time. Hoppas att några av er stannar kvar!
 

Typisk morgon hos oss

 
Härom morgonen när jag slog upp ögonen innan klockan ringde - dels för att det var varmt dels för att det var trångt i min säng - kände jag hur vårt sovrum förvandlats till en scen ur en barnbok. Där låg jag och katten Randers på min sida av sängen. Han sov som en liten gris och hade sträckt ut sig och gjort sig så lång han bara kunde helt obrydd om att han tvingade mig att kura ihop mig till en boll för att få plats. På andra sidan sängen låg Martin och snusade och vi sina fötter hade han katten Agnes, som lite mer ödmjukt tog så lite plats hon kunde. Mitt emellan oss låg en extra kudde ingen velat ha under natten, en filt Martin sparkat av sig och (som inte syns på bild) mitt fluffiga innertäcke som jag sparkat av mig.
 
Egentligen ser det väl ut så de flesta morgnar och nätter för den delen, men kanske var det ljuset och att alla fäger blev så mjuka som fick mig att associera till barnbok. Men det är ett helt okej perspektiv att ha på sin vardag. Ni ser ju hur idylliskt vi har det
 

Nästan för bra

Idag har det ju varit sommar! Hurra! Jag klagar ej, jag ÄLSKAR sol och värme.

Nästan direkt jag kom hem slängde jag mig ner på altanen och här har jag suttit nu ett bra tag med ett glas vatten och ett glossigt magasin. Bläddrade även lite förstrött i bostadsbilagan som kom i brevlådan idag. Som det är nu hyr vi ju vårt boendet. Vi hyr det på begränsad tid då det så småningom ska byggas andra - dyrare - bostäder på vår tomt. Så visst finns det försiktiga planer och drömmar om att snart köpa vårt eget hus.

Problemet är, känner jag mer och mer, att jag trivs verkligen här. Huset är så lagom stort och vi har fått det så fint. Läget ska vi inte prata om, en sådan här utsikt som vi har nu kommer vi aldrig någonsin ha råd med den dagen vi köper hus. Så för varje objekt i rimlig prisklass som dyker upp på Hemnet tänker jag att nej, jämfört med att bo här så är det inte värt, bättre måste gå att hitta, eller det var väldigt dyrt för så lite yta eller något annat "fel". Jag tror inte det är bra att bo så här först, det är helt enkelt nästan lite för bra.