Monstret i toan


Kloakmonstret

Jag tror att ett sånt här slemmigt monster har flyttat in i våran toalett. Det plaskar elakt upp vatten i rumpan på en när man sitter där och kluckar sedan förnöjt. Ibland drar det med sig löv och pinnar in i toaletten. Och efter att man har spolat fräser han argt. Jag gillar inte att gå på våran toa längre. Nästa gång kanse han hoppar upp och bits!

Det kan också vara så här: (Tråkig förklaring! Läs den inte om du gillade den andra.)

Vårat lilla hus ligger i en sluttning. På ena sidan är det en äng och på andra är det alltså en liten slänt. I slänten finns en brunn som vädigt lätt blir tät av löv och svämmar över. När den svämmar över bildas en sjö med vattenfall (det har jag säkert skrivit förr) precis utanför ytterdörren. För att detta inte ska hända har våra hyresvärdar grävt ett dike som ska leda bort vattnet från brunnen till en annan brunn som ligger bredvid huset. Det har hittils funkat hur bra som helst.

Men. Den nya brunnen är på något sätt kopplad till avloppet och som vi alla vet har det regnat extremt mycket de senaste dagarna. Alltså har det kommit väldigt mycket mer vatten i "avloppsbrunnen" än vad det brukar vara och toaletten gillar inte alls det. Antagligen har det kommit vatten över en viss nivå så att toalettröret ligger under vatten och så blir det baksug eller undertyck eller nåt annat logiskt. Hur som helst är det obehagligt att det skvätter upp vatten i rumpan...

Sökes: En påse

Jag letar efter en påse. Den är ingenstans så jag gav upp för en stund och kollade min facebook och var tvungen att blogga lite.

Men alltså - en påse! En vit plastpåse med röd text där det står Siba. Den har hängt på elementet, förlåt radiatorn, här uppe i datarummet tills för bara ett litet tag sedan. Igår insåg jag att den var borta när jag skulle slå in en julklapp och behövde tejp. För i påsen ligger tejpen. De är dock inte det värsta. I påsen ligger även en arbetsrapport som nån byrå gjort åt Uddevallakommun med en utredning angående Uddevallabron... Vi fick låna den för ett skolarbete i höstas och den skulle ju naturligtvis lämnats tillbaka för längesedan. Jag har bara glömt att ta med den. Nu förstår jag ju varför: Jag vet inte var den är! Pinsamt.

Det finns väldigt begränsat med bra ställen att lägga viktiga saker på i vårat lilla hus och nu har jag kollat på alla dessa ställen plus några dåliga. Jag vet till och med när jag såg den sist (1:a december) och ändå kan jag inte komma ihåg vart jag la prylarna. Fett dåligt av mig som brukar ha så idiotiskt bra minne.

Det är så störande. Den kommer säkert fram när jag som minst behöver tejp eller en 30-60-90-linjal som också låg i påsen men jag blir ändå irriterad. Det är därför jag bloggar om något såhär fånigt... Om nån som råkar läsa detta känner att den har mediala förmågor så får den gärna höra av sig med tips. Blä och godnatt.

Jullov och julstädning

Ohej och hå.. så var det äntligen jullov! Jag tycker verkligen att jag är förtjänt av det. De senaste veckorna har varit ett enda virr varr av grupparbeten, inlämningsuppgifter, muntliga presentationer och sist men inte minst tentor. Det går liksom inte att hinna med någonting annat.

Innan jag själv började på Chalmers var det en gammal härdad student som skulle börja sista året på industriell ekonomi som försökte lura i mig att lägenheten aldrig var så ren som i tentaperioderna. De orden har etsat sig fast i mitt huvud och jag tänker alltid på det när den perioden närmar sig. Men min egen uppfattning är att det stämmer verkligen inte! Vårt hus ser aldrig värre ut än under tentaperioderna. För då gör jag ingenting hemma, kanske tvättar och lämnar tvätten kvar i torktumlaren alternativt lägger i en hög bredvid soffan, samtidigt som jag lurar in Martin i det här slappa mönstret vilket resulterar i flera dagars gammal disk framme -fast vi har diskmaskin! - kläder överallt och allmänt kaos. Enligt Elin, som hon heter, var det vid den här tiden som man damsög flera gånger i veckan och skurade duschen...

Imorgon är det i alla fall julstädning som gäller! Det ska bli gött... och har jag klarat båda tentorna så har det lätt varit värt att bo i det här kaoset ett par veckor. ;o)