Fotbollsläget just nu

Källa: sportexpressen.se (Bildbyrån)
 

Kände att det var dags att vi alla riktar ett öga mot tabellen i superettan för tillfället. Där hittar vi efter 25 omgågnar mitt kära Ljungskile på fjärde plats. Jag upprepar, fjärde plats.
 
Förstår ni vilken fantastik bedrift det är för det här lilla laget. Inför säsongen 2012 var det knappt en handfull spelare kvar från förra säsongen samt en helt ny tränare. Efter två omgångar, förlust hemma mot Öster och förlust borta mot Jönköping S (med 4-1!), började jag oroa mig för att detta var klubbens sista säsong i supperettan på ett bra tag. Men sedan blev hela byns favoritspelare Kenny Pavay spelklar och något hände. Faktum är att det var längesedan det var såhär pass roligt att vara LSK-supporter.
 
Som synes är ju glappet upp till kvalplast lite för stort. Det finns en teoretisk chans att går förbi Brommapojkarna. Det är 12 poäng upp och fem matcher kvar, det vill säga 15 poäng att spela om. Ljungskile måste i så fall vinna samtliga och göra minst tre mål i varje, samtidigt som BP måste förlora helst alla resterande matcher och gärna med stora siffror. Som ni förstår det kommer inte att hända.
 
Men. Det gör faktistk inte så mycket. LSK har för tillfället en ganska ung trupp. De har värvat flera spelare från div. 2 - bland annat Robert Bagger längst till höger på bilden - som vill vara i Ljungskile, som är hungriga och vill mycket. Det är inte lån från Allsvenska klubbar som de hade ett tag, som egentligen hellre vill få mer speltid i sitt riktiga lag. Och så två gamla rävar Alexandar Kitic och Kenny med ett stort ljungskilehjärta. Så om de, och de flesta andra spelarna och nuvarande tränaren Tor-Arne Fredheim stannar (Jag har inte hört något annat, men med tanke på jobbet han gjort här finns det väl risk att andra klubbar kommer med feta erbjudanden.) så känns det som att nästa säsong kan bli ännu roligare ...
 
Jaja, det är då. Nu är nu och nu blir jag lycklig så länge LSK kniper fjärde platsen. Dels för att ju bättre placering desto bättre helt enkelt men också för att det återigen visar att Hammarby inte är så jäkla bra som de tror att de är.
 
På söndag är det hemmamatch mot Brage. I will be there och jag accepterar endast en vinst.
 
 
 
Uppdatering 12-10-01: Dumma Brage gjorde mål på en kopiöst onödig hörna i matchens sista minut (93:e). Slutställning blev 1-1. Idag vann Hammarby över Värnamo hemma med töntiga 1-0. Resultatet av detta är att Hammarby nu leder med en poäng.