Monstret i toan


Kloakmonstret

Jag tror att ett sånt här slemmigt monster har flyttat in i våran toalett. Det plaskar elakt upp vatten i rumpan på en när man sitter där och kluckar sedan förnöjt. Ibland drar det med sig löv och pinnar in i toaletten. Och efter att man har spolat fräser han argt. Jag gillar inte att gå på våran toa längre. Nästa gång kanse han hoppar upp och bits!

Det kan också vara så här: (Tråkig förklaring! Läs den inte om du gillade den andra.)

Vårat lilla hus ligger i en sluttning. På ena sidan är det en äng och på andra är det alltså en liten slänt. I slänten finns en brunn som vädigt lätt blir tät av löv och svämmar över. När den svämmar över bildas en sjö med vattenfall (det har jag säkert skrivit förr) precis utanför ytterdörren. För att detta inte ska hända har våra hyresvärdar grävt ett dike som ska leda bort vattnet från brunnen till en annan brunn som ligger bredvid huset. Det har hittils funkat hur bra som helst.

Men. Den nya brunnen är på något sätt kopplad till avloppet och som vi alla vet har det regnat extremt mycket de senaste dagarna. Alltså har det kommit väldigt mycket mer vatten i "avloppsbrunnen" än vad det brukar vara och toaletten gillar inte alls det. Antagligen har det kommit vatten över en viss nivå så att toalettröret ligger under vatten och så blir det baksug eller undertyck eller nåt annat logiskt. Hur som helst är det obehagligt att det skvätter upp vatten i rumpan...