Tre nötkräm - som räddar liv


Foto: UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

När jag publicerar detta inlägget hjälper även jag till att bidra. För i och med att jag gör det blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Du kan också hjälpa till. Antingen genom att posta ett inlägg som berättar om kampanjen (hämta material här!) eller genom att besöka UNICEFs gåvoshop och köpa någon av fältprodukterna. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Kommentarer:

1 anna:

sv: åh va dkul att du blev nöjd med boken! jag har beställt flera ggr därifrån, älskar det :)

Kommentera här: