Landskrona Bois - Ljungskile SK

Foto: Britt-Marie Olsson

Bild stulen från www.hd.se/sport. Foto: Britt-Marie Olsson

Längesedan det fotbollsbloggades här. Det kan bero på två saker: a) I ärlighetens namn gick det inte så himla bra för Ljungskile första halvan av säsongen. Nu har de shapat upp sig dock - vi är på gång!
b) Även om de som sagt har skärpt till sig så är det inte alltid en vinst/ett poäng gör minsta lilla skillnad. Välkommen till Superettan, en helt sinnesjämn serie.

Igår till exempel spelades tre matcher. Sundsvall-Västerås 2-2. Hammbarby-Qviding 2-1. Landskrona-Ljungskile 0-0. Vad som hände i tabellen var att Hammarby tyvärr var de enda som lyckades knipa tre poäng och hoppade därför upp två (2) placeringar i tabellen. Resterande lag, förutom stackars Qviding då, fick en ynka liten poäng och rörde sig därför inte ur fläcken. Knappade knappt in, befäste inte sin placering utan det blev bara ännu lite jämnare. Det gör ju att trots att LSK är obesegrade i fyra raka matcher, har lyckats slå Hammarby på bortaplan och sådana roliga grejer så kan man inte ropa hej. För då händer andra helt otippade grejer och nåt lag som Jönköping Södra eller Brage får för sig att vinna fem raka matcher och göra tio mål i varje och så ser det sådär mörkt ut igen.

Hur som helst så är det numera roligt att gå på matcherna igen. Såg inte matchen igår eftersom den spelades i Landskrona såklart och jag har inte läst Bohusläningen än men bla. Helsingborgs Dagblad beskriver det som att Landskrona styde spelet i princip hela matchen. Det lät inte riktigt så på kommentatorn på radion igår, men men. Det var antagligen inte LSK:s bästa match för säsongen men de förlorade inte i alla fall.

På söndag kommer Degerfors IF hit till Markbygg Arena och det ser vi fram emot!

Kommentera här: